Toepassingen kabels

In welke toepassingen gebruikt men kabelbomen?

Kabelbomen worden in een breed scala aan toepassingen gebruikt, voornamelijk in situaties waarin elektrische bedrading en bekabeling nodig zijn om verschillende componenten binnen een systeem met elkaar te verbinden. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:

Automotive Luchtvaart
In auto's worden kabelbomen gebruikt om de bedrading tussen verschillende elektronische systemen, zoals motorregeling, verlichting, airconditioning en entertainment, te organiseren en te beschermen. In vliegtuigen worden kabelbomen gebruikt om de bedrading tussen cockpitinstrumenten, motoren, communicatiesystemen, verlichting en andere elektrische componenten te beheren.
Industriële machines Consumentenelektronica
Kabelbomen worden gebruikt in industriële machines zoals robots, CNC-machines, en productielijnen om elektrische bedrading te organiseren en te beschermen tegen omgevingsfactoren. In apparaten zoals televisies, computers, smartphones en huishoudelijke apparaten worden kabelbomen gebruikt om de interne bedrading te organiseren en te verbinden met verschillende onderdelen zoals printplaten, schakelaars en sensoren.
Medische apparatuur Ruimtvaart
In medische apparatuur zoals MRI-scanners, echografieapparaten en infuuspompen worden kabelbomen gebruikt om de elektrische bedrading te beheren en te beschermen in een gevoelige en veeleisende omgeving. In ruimtevaartuigen worden kabelbomen gebruikt om de bedrading tussen verschillende subsystemen en instrumenten te organiseren en te beschermen tegen de extreme omstandigheden van de ruimte.

Kortom, kabelbomen worden gebruikt in vrijwel elke sector waar elektrische bedrading nodig is om componenten te verbinden en elektrische of elektronische systemen te laten functioneren.